ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΒΙΔΑ
Ένα οστρακόδερμο του γλυκού και του αλμυρού νερού, ωστόσο πάντα με υπέροχη γεύση!
γαλλικά: langoustine / écrevisse – αγγλικά: Norway lobster / crayfish
Η καραβίδα είναι ένα οστρακόδερμο που μοιάζει με τον αστακό, όμως είναι πολύ πιο μικρή. Συνήθως έχει μήκος 12 – 14 εκατοστά και, σε αντίθεση με τις γαρίδες, οι καραβίδες έχουν δαγκάνες. Ζουν σε γλυκά νερά και στη θάλασσα, όμως οι θαλασσινές είναι πολύ πιο νόστιμες. Κάποιοι τις μαγειρεύουν σαν γαρίδες και κάποιοι σαν αστακούς, όμως οι καραβίδες θέλουν τη δική τους μεταχείριση.
Στην αγορά θα βρούμε φρέσκες ή κατεψυγμένες και μπορεί να προέρχονται από ελεύθερη αλιεία ή από εκτροφείο. Λόγω του ότι είναι πιο ακριβές από τις γαρίδες, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρεθούμε, θα τις συναντήσουμε σε πιο καλές ταβέρνες και εστιατόρια και, γενικά, μαγειρεμένες με πιο προσεγμένες συνταγές.