ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΜΠΑΡΗ🦐
Απλή και φανταστική, με το άρωμα του ούζου να μας ταξιδεύει.
Μια χορταστική και πεντανόστιμη μακαρονάδα με φρέσκια γάμπαρη.
υλικά: 1 κιλό γάμπαρη καθαρισμένη • 1 πακέτο μακαρόνια ( 500 γραμμαρίων) • 1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη•1 σκελίδα σκόρδο • Φρέσκο βασιλικό • Αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό μισό λεμονιού • Ελαιόλαδο • 3 κουταλιές σούπας ούζο • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
διαδικασία:
1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη γάμπαρη και τα πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι, και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά βάζουμε και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Ρίχνουμε έπειτα το λεμόνι χυμό το ξύσμα, το ούζο, το σκόρδο την ντομάτα και λίγο βασιλικό και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το ζουμί.
3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια για ένα 10 λεπτό.
4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα την σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.