ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

       πως να φτιάξεις πεντανόστιμη κουτσομούρα στο φούρνο
Κουτσομούρα στο φούρνο, πεντανόστιμη
[Υλικά]
1 κιλό κουτσομούρες • 1/2 κιλό ντομάτες • 4 σκελίδες σκόρδο •1 κούπα ελαιόλαδο • 1/2 κούπα κρασί λευκό • μερικά κλαράκια δεντρολίβανο • 3/4 της κούπας φρυγανιά τριμμένη • αλατοπίπερο
[Διαδικασία]
  1. Ζητήστε μας να σας καθαρίσουμε καλά τις κουτσομούρες από τα εντόσθια και τα λέπια. Κι εσείς μετά τις αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
  2. Στη συνέχεια τρίβετε σε ένα μπόλ τη ντομάτα και προσθέτετε το κρασί, το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα αναμειγνύειτε όλα μαζί.
  3. Περιχύνετε με τη σάλτσα του μπόλ τα ψάρια και μετά τα πασπαλίζετε με γαλέτα.
  4. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ακόμη μία φορά ραντίζοντας με σάλτσα και πασπαλίζοντας με γαλέτα τα ψάρια.
  5. Κλείνετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
  6. Μην ξεχάσετε ενδιάμεσα να ανοίγετε και να περιχύνετε τα ψάρια με το ζουμί τους για να μη στεγνώσουν.