ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
πως να φτιάξεις πεντανόστιμη κουτσομούρα στο φούρνο.
[Υλικά]
1 κιλό κουτσομούρες • 1/2 κιλό ντομάτες • 4 σκελίδες σκόρδο •1 κούπα ελαιόλαδο • 1/2 κούπα κρασί λευκό • μερικά κλαράκια δεντρολίβανο • 3/4 της κούπας φρυγανιά τριμμένη • αλατοπίπερο
[Διαδικασία]
- Ζητήστε μας να σας καθαρίσουμε καλά τις κουτσομούρες από τα εντόσθια και τα λέπια. Κι εσείς μετά τις αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
- Στη συνέχεια τρίβετε σε ένα μπόλ τη ντομάτα και προσθέτετε το κρασί, το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα αναμειγνύειτε όλα μαζί.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα του μπόλ τα ψάρια και μετά τα πασπαλίζετε με γαλέτα.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ακόμη μία φορά ραντίζοντας με σάλτσα και πασπαλίζοντας με γαλέτα τα ψάρια.
- Κλείνετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
- Μην ξεχάσετε ενδιάμεσα να ανοίγετε και να περιχύνετε τα ψάρια με το ζουμί τους για να μη στεγνώσουν.