ΜΠΙΣΚ ΓΑΡΙΔΑΣ

ΜΠΙΣΚ ΓΑΡΙΔΑΣ

Μπισκ [bisque]: είναι μια απαλή, κρεμώδης, πολύ εποχιακή σούπα με γαλλική προέλευση

 

[Υλικά]
250g μεγάλες γαρίδες * 55g ελαιόλαδο *  ½ καρότο * ½ κρεμμύδι * 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας * 2 σκελίδες σκόρδο * 1 σφηνάκι κονιάκ * 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
[Διαδικασία]
1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο.
2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για 3- 4΄ να πάρουν όμορφο χρώμα.
3. Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
4. Τα κόβουμε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες.
5. Τσιγαρίζουμε 2΄ ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
7. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί.
8. Προσθέτουμε το θυμάρι και καλύπτουμε με νερό κρύο, τόσο όσο να καλύψει απλά τις γαρίδες.
9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30΄.
10. Σουρώνουμε.