ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ

ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ

Επιλέξτε μια συναγρίδα, ολόφρεσκη.Έχει μια γεύση χωρίς κανένα ψεγάδι. Εξαιρετικά νόστιμη σάρκα, λευκή, άπαχη και σφιχτή.
[Υλικά]
1.000 – 1.200 γρ. Ψάρι σε φέτες [συναγρίδα] * 4 – 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο * 2 – 3 κουτ. σούπας βούτυρο * 2 – 3 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι * 2 – 3 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη * αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι * ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο * ξύσμα λεμονιού

 

[Εκτέλεση]
  1. Ανάβω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψί και βάζω μέσα τις φέτες του ψαριού.
  2. Το ψήνω πρώτα από τη μία μεριά και μετά το γυρνάω να ψηθεί και από την άλλη (για 10 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά).
  3. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρω τις φέτες του ψαριού σε μια πιατέλα.
  4. Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη και θυμάρι.
  5. Χτυπάω όλα τα υλικά πολύ καλά και περιχύνω με το μίγμα αυτό τις φέτες του ψαριού.
  6. Πασπαλίζω με το ξύσμα του λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  7. Τρώγεται ζεστό.
  8. Έχει ονειρεμένη γεύση και άρωμα.