ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Ενα κυρίως πιάτο απλό και νόστιμο, με σάλτσα ντομάτας και μαύρες ελιές. 
[υλικά]
4 φιλέτα μπακαλιάρου (800 γρ) από τον ιχθυοπωλείο «Γρίπος» • 1 κρεμμύδι • 2 σκελίδες σκόρδο • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί • 300 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες • 50 γρ μαύρες ελιές • 1/2 ματσάκι μαϊντανό • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • αλάτι • πιπέρι

 

[διαδικασία βήμα βήμα]
Πλύντε τα φιλέτα μπακαλιάρου και στεγνώστε τα απαλά.
Ξεφλουδίστε ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους και κόψτε το σε φέτες.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.
Πλύντε το μαϊντανό, στεγνώστε τον απαλά και ψιλοκόψτε τον.
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και αφού το ζεστάνετε λίγο προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και αφήστε τα να μαλακώσουν, χωρίς να τα αφήσετε να ροδίσουν.
Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και  αφήστε τα να πάρουν γεύση και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας τα προσεκτικά.
Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια και αλατισμένες και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο με ελιές και ντομάτα ζεστό!