ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ
Σπάμε τη νηστεία και βάζουμε στο τραπέζι μας μπαρμπούνια, μαρίδες, γόπες, μπακαλιάρο, κολιό και λαβράκια. Αν θέλετε να κινηθείτε στο πνεύμα της ημέρας ετοιμάστε ένα τραπέζι με λαβράκι στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας με σκοπό το τραπέζι να στεφθεί με επιτυχία… μετά βαΐων και κλάδων!
[υλικά] 5-6 λαβράκια ● ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ● χυμός από 1 λεμόνι ● 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη ● αλάτι, πιπέρι ● λίγο θυμάρι και λίγο δεντρολίβανο ● 2 σκελίδες σκόρδου ● φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
[εκτέλεση]
Απλώνουμε τα λαβράκια στη σειρά σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα ψάρια.Το νερό δε χρειάζεται να καλύψει τα ψάρια, γιατί στη συνέχεια θα τα γυρίσουμε να ανακατευτούν με τη σάλτσα και από τις 2 πλευρές. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰ για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν.