ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
H Stefos Botargo μας προτείνει μία πεντανόστιμη μακαρονάδα με καπνιστό αυγοτάραχο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
[υλικά για 4 μερίδες]
1 πακέτο σπαγγέτι ●Αλάτι ●8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ●½ μπαστούνι αυγοτάραχο, σε θερμοκρασία δωματίου ●2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες ●1 κουταλιά μπούκοβο ●2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού ● 2 χούφτες (1/2 φλιτζάνι) μαϊντανό, ψιλοκομμένο ●Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
[βήμα βήμα η συνταγή]
-
Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, ξαναβάζουμε το σπαγγέτι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
-
Εν τω μεταξύ, κόβουμε το αυγοτάραχο σε λεπτές φέτες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε το σπαγγέτι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, σκορπίζουμε τις φέτες αυγοτάραχο και καρυκεύουμε με πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.
Πλέον στο ιχθυοπωλείο μας θα βρείτε και άλλα προϊόντα της Stefos Botargo όπως τρίμμα αυγοτάραχου, παραδοσιακό ή καπνιστό καθώς και τον εκπληκτικό μεζέ καπνιστού χταποδιού.