ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

Ενα πιάτο εξαιρετικά αρωματικό χάρη στην παρουσία άγριου μάραθου 

 

[Υλικά] 6 μπαρμπούνια ● 4 λεμόνια ● ρίγανη φρέσκια ● μάραθο φρέσκο ● σπόρους μάραθου ● ελαιόλαδο ● αλάτι και πιπέρι 
[Εκτέλεση] 1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο όσο να καλυφθεί ο πάτος.
2. Βάζουμε μάραθο στη κοιλιά των ψαριών. Βάζουμε τα μπαρμπούνια μέσα στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με μαραθόσπορο και ρίγανη, προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι, καλύπτουμε τα μπαρμπούνια με φέτες λεμονιού.
3. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Δεν πρέπει να ξεσκεπάσουμε όσο ψήνονται τα ψάρια μας.