[Εκτέλεση]1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο όσο να καλυφθεί ο πάτος.
2. Βάζουμε μάραθο στη κοιλιά των ψαριών. Βάζουμε τα μπαρμπούνια μέσα στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με μαραθόσπορο και ρίγανη, προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι, καλύπτουμε τα μπαρμπούνια με φέτες λεμονιού.
3. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Δεν πρέπει να ξεσκεπάσουμε όσο ψήνονται τα ψάρια μας.