ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΑΒΟΡΟ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΑΒΟΡΟ

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τρυφερό κρέας του εκλεκτού ψαριού
[Υλικά] 1 κιλό μπαρμπούνι ● πολτό ντομάτας ● μαϊντανό ● 1 σκελίδα σκόρδο ● δεντρολίβανο ● λευκό κρασί ● κόκκινο ξύδι ● ελαιόλαδο ● αλάτι και πιπέρι

 

[Εκτέλεση] 1. Αλατίζουμε τα μπαρμπούνια και τα αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Στο ίδιο τηγάνι –προσοχή να μην είναι μαυρισμένο το λάδι- προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, 5 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο.
3. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, το ξίδι, τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
4. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10’ μέχρι να δέσει. Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα.
5. Γαρνίρουμε με το κλαδάκι δενδρολίβανου.