ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

[Υλικά] 2 μαγιάτικα των 500gr. το καθένα ● 2 ντομάτες ● 2 σκελίδες σκόρδο ● 10 πράσινες ελιές ● αποξηραμένη ρίγανη ● ελαιόλαδο 
[Εκτέλεση] 
  1. Πρώτα καθαρίστε το μαγιάτικο από τα εντόσθια και πλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Κόψτε δύο κομμάτια λαδόκολλας του ίδιου μεγέθους με τα μαγιάτικα και δύο κομμάτια αλουμινίου. Τοποθετήστε το αλουμίνιο σε μια επιφάνεια εργασίας και βάλτε τη λαδόκολλα από πάνω, adagio στα δύο μαγιάτικα.
  3. Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας λίγο κάτω και λίγο πάνω από το μαγιάτικο, προσθέστε το κομμένο σε φέτες σκόρδο, τις ελιές χωρίς κουκούτσι και καρυκεύστε με ρίγανη, μια πρέζα αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Βάλτε λίγο καρύκευμα μέσα στην κοιλιά επίσης.
  4. Πρώτα κλείνουμε τη λαδόκολλα και στη συνέχεια το αλουμίνιο της καραμέλας γύρω από το ψάρι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° αεριζόμενο για περίπου 20-25 λεπτά.
  5. Το μαγιάτικο στο φούρνο είναι έτοιμο, φέρτε το στο τραπέζι ζεστό ακόμα κλειστό στο φύλλο του.