ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

O τόνος σε συνδυασμό με τα φασολάκια δημιουργεί ένα μείγμα γεύσεων με μια ωραία γλυκόξινη επίγευση. 

 

[υλικά] 400 γρ. Φιλέτα Τόνου 500 γρ πράσινα φασολάκια  ● 6 σκελίδες σκόρδο ●  8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ●1 κ.γ. ζάχαρη ● αλάτι ● μαύρο πιπέρι

 

[εκτέλεση] 1. Καθαρίστε τα πράσινα φασoλάκια, ζεματίστε τα για 5-6 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό και στη συνέχεια στραγγίστε τα καλά.
2. Κόψτε το σκόρδο σε χοντρά κομμάτια και βάλτε το να τσιγαριστεί σε μια κατσαρόλα με το λάδι, ρίξτε τα φασολάκια και αφήστε τα να ροδίσουν σε χαμηλή φωτιά.
3. Προσθέστε τα φιλέτα τόνου και μαγειρέψτε τα όχι περισσότερο από 8-10 λεπτά.
4. Πριν τα σερβίρετε, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, ανακατεύοντάς τα καλά.