ΨΗΜΕΝΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ AU GRATIN ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & GINGER

ΨΗΜΕΝΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ AU GRATIN ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & GINGER

Ο ψημένος σολομός au gratin με τζίντζερ και λεμόνι είναι ένα πολύ απλό δεύτερο πιάτο ψαριού για παρασκευή, αλλά με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εκτός από τραγανό, είναι και σούπερ αρωματικό.
[υλικά]
400 γρ φιλέτα σολομού 50 γραμμάρια νιφάδες κινόα 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
ξύσμα από ένα λεμόνι  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σχοινόπρασο για γεύση ● αλάτι για γεύση

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[βήματα]
  1. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπλέντερ μεταφέρετε τις νιφάδες κινόα, το σχοινόπρασο, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού -τριμμένο, το αλάτι και το λάδι.
  3. Ανακατέψτε τα πάντα και απλώστε το au gratin στα φιλέτα σολομού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά.