ΜΠΑΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΠΑΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μπαλάδες, είναι ένα είδος λιθρινιού, με νόστιμη και λευκή σάρκα, αρκετή σε ποσότητα αλλά με ελαφριά γεύση

 

 

[υλικά]
[1 κιλό μπαλάδες • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ • 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ • 3 πατάτες κομμένες σε καρέ • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο • ρίγανη • αλάτι και πιπέρι]

 

[διαδικασία]
1. Σε ταψί, στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και κάλυψέ το με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Ρίχνουμε ανάμεσα στα υλικά τη ρίγανη και περίχυσε το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 40′ λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για ακόμη 15′ λεπτά.