ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Η απλότητα στο μεγαλείο της. Ψάρι στη λαδόκολλα. Εύκολη συνταγή, χωρίς μυστικά.
[υλικά] 1 κιλό λαβράκια καθαρισμένα • αλάτι • πιπέρι • ρίγανη • ροζμαρί • λεμόνι σε ροδέλες • βούτυρο
[διαδικασία] 1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια μας ή ζητήστε από εμάς να σας τα καθαρίσουμε. Σε ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε τα ψάρια μας. Τα αλατίζουμε καλά στην κοιλίτσα, βάζουμε λίγο πιπεράκι, λίγη ρίγανη, το ροζμαρί, λίγο βούτυρο και κόβουμε το λεμόνι σε ροδέλες και στη μέση και το βάζουμε και αυτό ζουλίζοντας ελαφρώς.
2. Βάζουμε λίγο έξτρα αλατάκι στα βράγχια και πασπαλίζουμε το ψάρι γύρω γύρω με αλατάκι, λίγο πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω σε κάθε ψάρι και κλείνουμε με μια λαδόκολλα από πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ωρίτσα περίπου.
3. Ξεσκεπάζουμε το ψάρι μας, αφαιρώντας την πάνω λαδόκολλα και συνεχίζουμε στον αέρα για 10 λεπτά ακόμα να ροδίσει λίγο. Το βγάζουμε από τη λαδόκολλα και σερβίρουμε ζεστό, ραντίζοντας με ελαιόλαδο.