ΣΚΟΡΠΙΝΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΣΚΟΡΠΙΝΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Μια συνταγή από έναν ψαρά της Λέρου και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αν είστε κι εσείς από τους μερακλήδες που αγαπούν τα πιάτα που μυρίζουν αλμύρα.

 

[υλικά] 1 σκορπίνα (περίπου 1 kg),  καθαρισμένη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,  ½  πιπερίτσα τσίλι,  τεμαχισμένη 400 γρ. ντοματίνια, 4 κ.σ. λευκό κρασί, 100 ml νερό, αλάτι χοντρό, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, μια χούφτα κάπαρη μαϊντανός ψιλοκομμένος, 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. 
[διαδικασία]  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε προσεκτικά τη σκορπίνα στο ζεστό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Γυρίζουμε το ψάρι, ρίχνουμε γύρω της το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
2. Προσθέτουμε την πιπερίτσα τσίλι και απλώνουμε τα ντοματίνια γύρω από το ψάρι. Περιχύνουμε το ψάρι και τα ντοματίνια με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.Περιχύνουμε με τα 100ml νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
3. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι, αυξάνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί εσωτερικά. Αφαιρούμε το ψάρι και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε την κάπαρη και τον μαϊντανό στο τηγάνι, ενώ είναι ακόμη στη φωτιά και τα αφήνουμε για ένα λεπτό.
4. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε το ψάρι με τον πικάντικο ζωμό, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σερβίρουμε την σκορπίνα μαζί με τα γλυκά ντοματίνια.