ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ
Η πεσκανδρίτσα, όσο άσχημη κι αν είναι δίνει εξαίσια ψαρόσουπα,
που θα μας κάνει να γλείφουμε και το πιάτο μας! Η σάρκα του σώματός της έχει υφή που θυμίζει αστακό.
[υλικά] 6-7 κλωνάρια σέλινο ολόκληρα, 100 ml ελαιόλαδο, 2 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες, 3 καρότα χοντροκομμένα, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, 3 πράσα το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος , 2 φρέσκα κρεμμυδάκια , 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα, 300 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα , 100 ml λευκό ξηρό κρασί , 1 πεσκανδρίτσα γύρω στα 2 κιλά, χωρισμένο το κεφάλι από την ουρά,- την οποία κόβουμε σε 2 – 3 κομμάτια, 1 λίτρο ζωμός ψαριού, 1 κουταλιά σούπας αλάτι, 1/2 κουταλιές σούπας άσπρο πιπέρι, 50ml χυμός λεμονιού.