ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ

Κριθαράκι με αχινούς, ένα πιάτο θαλασσινό. Μαζέψτε τους μερακλήδες με τη θάλασσα φίλους σας, και απολαύστε τη.

  [Βαζάκι με αχινούς, παραγωγής του ιχθυοπωλείου]

[υλικά ] 1 μικρό ποτήρι αχινών • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό • 1 κρεμμύδι • 3 ώριμες ντομάτες • 500 γρ. κριθαράκι • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 1 φύλλο δάφνης • ανθό αλατιού • πιπέρι 3-4 ποτήρια • νερό ή ζωμό ψαριού ή ζωμό λαχανικών.
[διαδικασία] 1.Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε περάσει από τον τρίφτη, την δάφνη, τον ανθό του αλατιού, τον ζωμό ή το νερό.
2. Στην συνέχεια το αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά περίπου. Έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι. Τρία μόνο λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά των αχινών και το πιπέρι.