ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΟ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΟ

                 Απλή, γρήγορη και νόστιμη με φρέσκο χταπόδι και σπόρους από κόλιανδρο 

 

[Υλικά] 1 μέτριο χταπόδι, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ξερά, 4 κουταλιές σούπας κόλιανδρο σπασμένο, κάρδαμο, 2 φύλλα δάφνης, πιπέρι, μία πρέζα αλάτι

 

[Εκτέλεση]
1. Βράζουμε το χταπόδι σε λίγο νερό με ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει το στραγγίζουμε από το ζουμί.
2. Αμέσως μετά το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μελώσει. * Ταιριάζει υπέροχα με φάβα.