ΑΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΔΑ

ΑΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΔΑ

                           Τα αβγά του αχινού είναι ο πιο ντελικάτος θαλασσινός μεζέ.
[υλικά για 4 άτομα]
  • 500 γρ. σπαγγέτι / ένα μικρό βαζάκι αβγά αχινών / 2 σκ.σκόρδο / 1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο / 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο / 1/2 λεμόνι, το ξύσμα
[παρασκευή]
1. Βγάζουμε τα αυγά τους από το βαζάκι. Τα κρατάμε σε βαθύ πιάτο, με μερικές  σταγόνες λεμόνι. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράζει για τα σπαγγέτι.
2. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο συγχρόνως με τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση. Μόλις κάψει και ροδίσει το σκόρδο το πετάμε, ρίχνουμε στο λάδι τον μαϊντανό, γυρίζουμε με σπάτουλα 1′-2′ και προσθέτουμε το άλλο σκόρδο τριμμένο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
3. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, που έχουμε βάλει ξανά στη φωτιά,  προσθέτοντας το ξύσμα του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα γυρίζουμε γρήγορα με σπάτουλα για 1′-2′.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά του αχινού. Ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλια και σερβίρουμε αμέσως.

tips:  Μπορούμε να ανακατέψουμε τη μακαρονάδα μας με τα μισά, για να σκορπίσει η γεύση και να βάλουμε ένα κουταλάκι από τα υπόλοιπα επάνω σε κάθε πιάτο, ώστε να γευτούν όλοι ατόφια τη γεύση τους. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε για ζυμαρικά μικρότερη ποσότητα, γιατί θα «χαθούν».