ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Ένα νόστιμο ορεκτικό για 6-8 άτομα
[Υλικά για 2 ταρτάρ]
Για το ταρτάρ σολομού:
200 γρ. σολομός, ξεκοκαλισμένος, χωρίς δέρμα και κομμένος σε μικρά κυβάκια * 6 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα * 1 ½  κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη * 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα * 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon * 1 κ.γ. Worcestershire sauce * 1 κ.σ. ελαιόλαδο * ½ λεμόνι, τον χυμό * 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο* 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη βάση της σαλάτας αβοκάντο:
1 ώριμο αβοκάντο , κομμένο σε μικρούς κύβους * 1 φρέσκο αγγουράκι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες  * 1 κ.σ. αμύγδαλα * 1 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο * Αλάτι, πιπέρι

 


[Διαδικασία]
1. Βγάλτε το δέρμα του σολομού κρατώντας την άκρη του δέρματος.
2. Στο μπολ που έχετε τoν σολομό αρχίστε σταδιακά να προσθέτετε τα αγγουράκια τουρσί, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τον μαϊντανό και τον άνηθο, το λεμόνι, την Worcestershire sauce, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15’.
3. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε με ένα κουτάλι τη σάρκα του αβοκάντο απ’ το κέλυφος. Κόψτε το κάθετα και μετά οριζόντια ώστε να έχετε κυβάκια. Βάλτε τα σε ένα μικρό μπολ. Κόψτε το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά με μαντολίνο. Προσθέστε το στο αβοκάντο. Πασπαλίστε με το πιπέρι, προσθέστε το ξίδι, ελάχιστο αλάτι και άνηθο και ανακατέψτε προσεκτικά να μη λιώσετε το αβοκάντο.
4. Λίγο πριν σερβίρετε, πάρτε ένα τσέρκι και γεμίστε τον πάτο του με τη σαλάτα αβοκάντο, να φτάσει κάτω απ’ το μισό ύψος του και πιέστε τη με το κουτάλι να απλώσει και να δέσει. Στη συνέχεια γεμίστε το υπόλοιπο με το ταρτάρ σολομού, και πάλι πιέζοντας με το κουτάλι. Τέλος, αφαιρέστε το τσέρκι προσεκτικά, χρησιμοποιώντας το κουτάλι για κόντρα αν χρειάζεται.  Γαρνίρετε με φιλέ αμύγδαλο.