ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
Μερακλίδικος μεζές ιδανικός για τοv πρωτοχρονιάτικο μπουφέ
[Υλικά]
200-250 γρ. φύλλο κανταΐφι * 12 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες * 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε καρεδάκια * 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη * φρεσκοτριμμένο πιπέρι * 100 γρ. φέτα τριμμένη [εφόσον θέλετε] * μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα
[Διαδικασία]
-
Για τις γαρίδες στο τηγάνι τυλιγμένες σε φύλλο κανταΐφι, αραιώνουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας, για να αφρατέψει. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 ίσα κομμάτια (όσα και οι γαρίδες δηλαδή) και απλώνουμε κάθε κομμάτι σε ίσια επιφάνεια.
-
Στη μία άκρη κάθε κομματιού βάζουμε από μία γαρίδα, ρίχνουμε πιπέρι και προσθέτουμε λίγη ντομάτα, πιπεριά και φέτα.
-
Τυλίγουμε προσεκτικά με το φύλλο, φτιάχνοντας ρολάκι, και τα σφίγγουμε λίγο στην παλάμη μας, για να κολλήσει το κανταΐφι στα υλικά.
-
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα ρολάκια για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να χρυσίσουν.
-
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε. Αν θέλουμε τις συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα.