ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

     Ροφός στο φούρνο με εξαιρετικά υλικά. Απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο

 

[υλικά] 
1½ κιλό ροφό [αν θέλετε τον ζητάτε φιλεταρισμένο] * 4 πατάτες σε λεπτές φέτες * ντοματίνια * 2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες * 1/2 ματσ. μαϊντανός * 2 κλωνάρια θυμάρι * 1 φλ. ελαιόλαδο * ελιές * 2 φλ. νερό * αλάτι * πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

 

[διαδικασία]

 

  1. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μακρόστενο ταψί. 
  2. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες κρεμμύδια.
  3. Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και καλύπτουμε το φαγητό με ντοματίνια και ελιές.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και προσθέτουμε λίγο θυμάρι.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό.
  6. Ψήνουμε το ροφό στο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, εφόσον έχουμε καλύψει το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  7. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.