ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ροφός στο φούρνο με εξαιρετικά υλικά. Απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο
[υλικά]
1½ κιλό ροφό [αν θέλετε τον ζητάτε φιλεταρισμένο] * 4 πατάτες σε λεπτές φέτες * ντοματίνια * 2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες * 1/2 ματσ. μαϊντανός * 2 κλωνάρια θυμάρι * 1 φλ. ελαιόλαδο * ελιές * 2 φλ. νερό * αλάτι * πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
[διαδικασία]
-
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
-
Από πάνω στρώνουμε τις φέτες κρεμμύδια.
-
Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και καλύπτουμε το φαγητό με ντοματίνια και ελιές.
-
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και προσθέτουμε λίγο θυμάρι.
-
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό.
-
Ψήνουμε το ροφό στο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, εφόσον έχουμε καλύψει το ταψί με αλουμινόχαρτο.
-
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.