ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Έχει μια γεύση χωρίς κανένα ψεγάδι. Εξαιρετικά νόστιμη σάρκα, λευκή, άπαχη και σφιχτή. Τόσο νόστιμη όσο μπορεί να φανταστεί κανείς σε ψάρι. Υποθέτουμε πως αυτός είναι και ο λόγος που την αποκαλούν «βασίλισσα».
[υλικά]
2 κιλά συναγρίδες * 4-5 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες * 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα * 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο * 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο * 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη * 2 κ.γ. ρίγανη * αλάτι * πιπέρι
[εκτέλεση]
  1. Προμηθευόμαστε το ψάρι μας καθαρισμένο από τον Γρίπο. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα και το μαϊντανό.
  2. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Όταν λοιπόν η σάλτσα είναι έτοιμη (έχει δέσει), βάζουμε μέσα το ψάρι και το σκεπάζουμε με αρκετή σάλτσα.
  3. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι, το σκόρδο, αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό μας στους 200oC μέχρι να πάρει χρώμα.