ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Έχει μια γεύση χωρίς κανένα ψεγάδι. Εξαιρετικά νόστιμη σάρκα, λευκή, άπαχη και σφιχτή. Τόσο νόστιμη όσο μπορεί να φανταστεί κανείς σε ψάρι. Υποθέτουμε πως αυτός είναι και ο λόγος που την αποκαλούν «βασίλισσα».
[υλικά]
2 κιλά συναγρίδες * 4-5 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες * 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα * 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο * 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο * 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη * 2 κ.γ. ρίγανη * αλάτι * πιπέρι
[εκτέλεση]
-
Προμηθευόμαστε το ψάρι μας καθαρισμένο από τον Γρίπο. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα και το μαϊντανό.
-
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Όταν λοιπόν η σάλτσα είναι έτοιμη (έχει δέσει), βάζουμε μέσα το ψάρι και το σκεπάζουμε με αρκετή σάλτσα.
-
Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι, το σκόρδο, αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό μας στους 200oC μέχρι να πάρει χρώμα.