ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Επιλέξτε μια συναγρίδα, ολόφρεσκη.Έχει μια γεύση χωρίς κανένα ψεγάδι. Εξαιρετικά νόστιμη σάρκα, λευκή, άπαχη και σφιχτή.
[Υλικά]
1.000 – 1.200 γρ. Ψάρι σε φέτες [συναγρίδα] * 4 – 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο * 2 – 3 κουτ. σούπας βούτυρο * 2 – 3 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι * 2 – 3 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη * αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι * ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο * ξύσμα λεμονιού
[Εκτέλεση]
-
Ανάβω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψί και βάζω μέσα τις φέτες του ψαριού.
-
Το ψήνω πρώτα από τη μία μεριά και μετά το γυρνάω να ψηθεί και από την άλλη (για 10 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά).
-
Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρω τις φέτες του ψαριού σε μια πιατέλα.
-
Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη και θυμάρι.
-
Χτυπάω όλα τα υλικά πολύ καλά και περιχύνω με το μίγμα αυτό τις φέτες του ψαριού.
-
Πασπαλίζω με το ξύσμα του λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
Τρώγεται ζεστό.
-
Έχει ονειρεμένη γεύση και άρωμα.