ΓΛΩΣΣΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΓΛΩΣΣΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Aπλός και κυρίως νόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε τη γλώσσα
[Υλικά]
800 γρ. φιλέτα γλώσσας, φρέσκα * 2 φρέσκα κρεμμυδάκια * 4  ντομάτες * φρέσκο ​​τζίντζερ * μάραθο * lime * 50 ml ελαιόλαδο * αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
[Διαδικασία]
[1] Πλένουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα στεγνώνουμε και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα αφήνουμε στην άκρη.
[2] Προθερμάνουμε το φούρνο στους 230°C.
[3] Ξεπλύνουμε τις ντομάτες και το λάιμ. Κόβουμε το τζίντζερ και το lime σε φέτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τις φλούδες. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση.
[4] Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφαιρώντας τις άκρες. Τα κόβουμε σε 4 μέρη κατά μήκος και μετά στη μέση.
[5] Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, φτιάχνουμε ένα στρώμα από μάραθο και απλώνουμε από πάνω τα φιλέτα γλώσσας, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το τζίντζερ και το lime, αλατίζουμε και ψήνουμε για 6-7 λεπτά.
[6] Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι και διακοσμώντας με φρέσκο ​​μάραθο.