ΣΟΥΠΙΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΣΟΥΠΙΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Ενα γρήγορο και απλό πιάτο, μια εξαιρετική ιδέα τόσο για μεσημεριανό γεύμα όσο και για ειδικές περιστάσεις, όπως η Καθαρά Δευτέρα.
[υλικά]
  • 700 γρ σουπιές [ζητήστε μας να σας τις καθαρίσουμε] * 300 γρ αρακάς * κόκκινο πιπέρι προαιρετικά για γεύση * καρότα * κρεμμύδια * σέλινο * 100 ml ξηρό λευκό κρασί * 400 γρ πουρές * έξτρα παρθένο ελαιόλαδο * ψιλό αλάτι
[διαδικασία]
1. Αν δεν τις έχουμε αγοράσει ήδη καθαρισμένες, τις καθαρίζουμε. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια με ένα ψαλίδι.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μαζί με μια πρέζα πιπέρι τσίλι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.
3. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις σουπιές και τις ροδίζουμε για λίγο.
4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και, όταν οι σουπιές γίνουν διάφανες, προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
5. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Για να ελέγξετε αν οι σουπιές είναι έτοιμες, απλώς τρυπήστε τες με ένα πηρούνι και δείτε αν τρυπάνε εύκολα. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, προσθέστε αλάτι.
Σουπιές βραστές με αρακά - Βήμα 6