ΨΗΜΕΝΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ AU GRATIN ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & GINGER
Ο ψημένος σολομός au gratin με τζίντζερ και λεμόνι είναι ένα πολύ απλό δεύτερο πιάτο ψαριού για παρασκευή, αλλά με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εκτός από τραγανό, είναι και σούπερ αρωματικό.
[υλικά]
● 400 γρ φιλέτα σολομού ● 50 γραμμάρια νιφάδες κινόα ● 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
● ξύσμα από ένα λεμόνι ● 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
● σχοινόπρασο για γεύση ● αλάτι για γεύση
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
[βήματα]
-
Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
Σε ένα μπλέντερ μεταφέρετε τις νιφάδες κινόα, το σχοινόπρασο, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού -τριμμένο, το αλάτι και το λάδι.
-
Ανακατέψτε τα πάντα και απλώστε το au gratin στα φιλέτα σολομού.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά.