ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ

Το αργό μαγείρεμα καθώς και μια αρωματική σάλτσα ντομάτας και ελιάς είναι τα κλειδιά γι’ αυτό το πλούσιο στιφάδο.

 

[υλικά] 2 καλαμάρια ⁎ 7 ντομάτες ψιλοκομμένες ⁎ μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι ⁎ 5 σκελίδες σκόρδο ⁎ 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο ⁎ πιπεριά τσίλι για γεύση ⁎ ζωμό λαχανικών ⁎ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ⁎ αλάτι

 

[βήματα]  Καθαρίζουμε το καλαμάρι και στη συνέχεια τις ντομάτες κόβοντας τες στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι με 5 κ.σ. λάδι σοτάρουμε το σέλινο [ψιλοκομμένο] με ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και την πιπεριά τσίλι, κατά βούληση. Όταν αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές χωρίς κουκούτσι και τα πλοκάμια του καλαμαριού. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και μαγειρεύουμε, για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και μια κουτάλα ζωμό και τα αφήνουμε  όλα να μαγειρευτούν για άλλα 40 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε όσο και αν χρειάζεται και αμέσως μετά σερβίρουμε.