Ψητές γαρίδες σουβλάκι, με αρωματική μαρινάδα

Οι γαρίδες χρειάζονται την γλυκόξινη  μαρινάδα, αλλά να θυμάστε πως  όλο το μυστικό είναι στο ψήσιμο της γαρίδας. 
[υλικά (για 6-8 άτομα)]
καθαρισμένες γαρίδες μεγάλες ● ελαιόλαδο, 4 κουταλιές ● λεμόνι ξύσμα & χυμό από 1
μεγάλο λεμόνι ● σκόρδο τριμμένο, 2 – 3 σκελίδες
τζίντζερ φρέσκο τριμμένο, 1 – 2 κουταλάκια ● 2 κουταλιέςπετιμέζι** ● αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ψιλοκομμένος κόλιανδρος φρέσκος ή μαϊντανός, 1 – 2 κουταλιές
* Αν το πετιμέζι σας είναι πολύ γλυκό χρησιμοποιήστε μόνο μια κουταλιά κοφτή.
[εκτέλεση]
  • Παίρνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε καλαμάκια από σουβλάκι από τον »γρίπο».  Τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα βαθύ σκεύος.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας [ελαιόλαδο, ξύσμα, χυμός, σκόρδο, τζίντζερ], και περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις γαρίδες.
  • Βάζουμε τις γαρίδες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια ώρα. Στο ενδιάμεσο γυρνάμε τις γαρίδες [βάζοντας τις πάνω γαρίδες κάτω και τις κάτω πάνω, για να μαριναριστούν όλες καλύτερα].
  • Για να ψήσουμε τις γαρίδες ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο καλά και βάζουμε τις γαρίδες να ψηθούν συνολικά 3 με 4 λεπτά όχι παραπάνω [και από τις δύο πλευρές] ή μέχρι να τις δούμε να αλλάξουν χρώμα. Προσοχή δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να μείνουν ζουμερές από μέσα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο στο γκριλ, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, για 3 – 4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τις γαρίδες περιχύνοντας τις με λίγο ωμό ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, με έξτρα χυμό λεμόνι αν θέλουμε ή ψιλοκομμένο κόλιανδρο.