H ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

H ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ Υλικά ]
500 γρ ανάμεικτα ψάρια250 γρ μύδια 8 γαρίδες 2 σκελίδες σκόρδο 300 ml πολτό ντομάτας Μαϊντανό Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Πιπεριά τσίλι
[ Εκτέλεση ]
Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας καθαρίσουν τα ψάρια. Εμείς καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος. Βάζουμε τα κεφάλια και τα κόκκαλα των ψαριών και τα υπολείμματα των γαρίδων σε μια κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, δημιουργώντας έτσι ένα ζωμό ψαριού.
Βυθίζουμε τα μύδια σε νερό και αλάτι για μισή ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και τα ξαναβάζουμε στο νερό στο αλάτι για άλλη μισή ώρα, ώστε να καθαρίσουν απ’ όλη την άμμο. Καθαρίζουμε τα μύδια τρίβοντάς τα με ένα μικρό μαχαίρι ή τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το πλευρικό φιλέτο. 
Βάζουμε τα μύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το καπάκι ανοιχτό -σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά – μέχρι να ανοίξουν όλα και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το κέλυφος [αυτά που δεν έχουν κλείσει, τα πετάμε]. 
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές και τα κόβουμε σε κομμάτια. 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σκόρδο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τη σκόνη τσίλι. 
Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις σουπιές, τα καλαμάρια, όλα τα ψιλοκομμένα ψάρια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον φιλτραρισμένο ζωμό, τα μύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της ψαρόσουπας για άλλα 10 λεπτά.
Η ψαρόσουπα είναι έτοιμη και την σερβίρουμε αμέσως ή περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Σερβιρούμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, τριμμένες με μια σκελίδα σκόρδου.