ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

[Υλικά] 1 κιλό  μεγάλες γαρίδες [χρησιμοποίησα 10-12 μεγέθη]  ● 2 κουταλάκια του γλυκού  Chili Powder (ήπια πικάντικη) ή το αγαπημένο σας καρύκευμα  ● φρέσκα πράσινα φασόλια ● 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι 2 κουταλάκια ανάλατο βούτυρο 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο σκόρδο ξεφλουδισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 πρέζες αλάτι και πιπέρι 1/4 φλιτζανιού άσπρο ξηρό κρασί 1/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού 1/4 κουταλάκι του γλυκού  νιφάδες τσίλι 3 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο  

 

[Εκτέλεση]
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε σκόνη τσίλι. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 11″ – 12″, ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα πράσινα φασόλια  και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα και μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά και να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο και τις γαρίδες με το σκόρδο. Τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από την πρώτη πλευρά, και αμέσως τις αναποδοφυρίζουμε ώστε να ροδίσουν κι από τη δεύτερη πλευρά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γαρίδες ΔΕΝ θα ψηθούν πλήρως σε αυτό το βήμα. Καρυκεύουμε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι & πιπέρι.

 

Αφήνουμε τις γαρίδες σε μια πλευρά του τηγανιού, προσθέτουμε το λευκό κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, και τις νιφάδες τσίλι στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ένα λεπτό. Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κουταλιές της σούπας – και προσθέτουμε την πρώτη κουταλιά της σούπας, την ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί. Ολοκληρώνουμε τη σάλτσα με ακόμη  2 κουταλιές της σούπας, μία κάθε φορά
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα πράσινα φασόλια στη σάλτσα που βρίσκεται στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.  Προσθέστε περισσότερο καρύκευμα τσίλι για γεύση, εφόσον θέλουμε. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες πορτοκαλιού, κατά προτίμηση σαγκουινιού.