ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο με σολομό.
[υλικά]
6 φιλέτα σολομού, 1.200-1.500 γρ. ● 2-3 κ.σ.ελαιλόλαδο
● 500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα● πατάτες baby
●αλάτι, πιπέρι
[βήματα]
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Τοποθετούμε τις 6 φέτες στο ξύλο κοπής με την πέτσα προς τα πάνω. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και απλώνουμε τη μαρινάδα με τα χέρια μας.
Μεταφέρουμε τις φέτες σε ένα ταψί με τη μεριά του δέρματος προς τα πάνω.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και ρίχνουμε και σε αυτά ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τον σολομό με σπαράγγια, πατατούλες, ντοματίνια, φρέσκο κόλιανδρο, χυμό και φέτες από lime.