ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Για τη νόστιμη συνταγή με πέννες και τόνο θα χρειαστούμε τόνο από την αγαπημένη εταιρία «H Αλοννησιώτισσα». Θα βρείτε όλες τις γεύσεις στο ιχθυοπωλείο μας: Λευκό τόνο σε ηλιέλαιο, Λευκό τόνο σε νερό, Λευκό τόνο σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Λευκό τόνο πικάντικο σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. 
Πώς να φτιάξετε σάλτσα ζυμαρικών τόνου και ντομάτας- Για την συνταγή θα επιλέξουμε Φιλέτο λευκού τόνου ο οποίος διατηρείται σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Η τρυφερή υφή και η καταπληκτική γεύση του θα σας συναρπάσει και κάτι ακόμη… είναι χωρίς συντηρητικά.
Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπούκοβο.
Βήμα 2: Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν μια ημιδιαφανή εμφάνιση. Ανακατεύουμε συχνά προσέχοντας να μην κάψουμε το σκόρδο.
Βήμα 3: Ανακατεύουμε τις στραγγισμένες ντομάτες.
Βήμα 4: Γεμίζουμε το άδειο μπουκάλι με στραγγιστές ντομάτες με νερό, περίπου 3 τέταρτα γεμάτο, δίνοντας στο μπουκάλι ένα καλό στροβιλισμό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον αποξηραμένο βασιλικό, το θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 5: Aφήνουμε την σάλτσα να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Αλατίζουμε το νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά της επιλογής σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 6: Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε τον τόνο, τις ελιές καλαμών και τον φρέσκο βασιλικό στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με λίγο βασιλικό.