Για τη νόστιμη συνταγή με πέννες και τόνο θα χρειαστούμε τόνο από την αγαπημένη εταιρία «H Αλοννησιώτισσα». Θα βρείτε όλες τις γεύσεις στο ιχθυοπωλείο μας: Λευκό τόνο σε ηλιέλαιο, Λευκό τόνο σε νερό, Λευκό τόνο σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Λευκό τόνο πικάντικο σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Πώς να φτιάξετε σάλτσα ζυμαρικών τόνου και ντομάτας- Για την συνταγή θα επιλέξουμε Φιλέτο λευκού τόνου ο οποίος διατηρείται σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Η τρυφερή υφή και η καταπληκτική γεύση του θα σας συναρπάσει και κάτι ακόμη… είναι χωρίς συντηρητικά.
Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπούκοβο.
Βήμα 2: Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν μια ημιδιαφανή εμφάνιση. Ανακατεύουμε συχνά προσέχοντας να μην κάψουμε το σκόρδο.
Βήμα 3: Ανακατεύουμε τις στραγγισμένες ντομάτες.
Βήμα 4:Γεμίζουμε το άδειο μπουκάλι με στραγγιστές ντομάτες με νερό, περίπου 3 τέταρτα γεμάτο, δίνοντας στο μπουκάλι ένα καλό στροβιλισμό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον αποξηραμένο βασιλικό, το θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 5: Aφήνουμε την σάλτσα να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Αλατίζουμε το νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά της επιλογής σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 6: Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε τον τόνο, τις ελιές καλαμών και τον φρέσκο βασιλικό στη σάλτσα.