ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

Εντυπωσιακή στην όψη και τη γεύση, μια σταθερά πεντανόστιμη επιλογή. Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν αφιερωμένο στη θεά Αφροδίτη γιατί θεωρούνταν το πιο ελκυστικό και γευστικό ψάρι.
Χαρακτηριστικό της Τσιπούρας, το χρυσό τόξο πάνω από τα μάτια της, που της έχει δώσει και το όνομά της στα ιταλικά και ισπανικά,Orata” & “Dorada” αντίστοιχα. Η σάρκα της Τσιπούρας, που στα λατινικά ονομάζεται Sparus Aurata λευκή και τρυφερή, είναι φυσικό  να θεωρείται για πολλούς ότι είναι η πιο γευστική από όλα τα ψάρια της οικογένειας των σπαριδών.
Παράλληλα, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ψάρια της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, λόγω της πλούσιας γεύσης της. Ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη Ελληνική θάλασσα, ολόφρεσκη και λαμπερή. Η Τσίπουρα, είναι ένα υψηλής ποιότητας ψάρι, τρυφερό, εξαιρετικά θρεπτικό με πλούσια γεύση, βελούδινη υφή, πλούσιο σε ω3.