ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ

Συνώνυμο της προσιτής πολυτέλειας και της ασύγκριτης γεύσης. Το Λαβράκι (Dicentrarchus Labrax) είναι ένα από τα πιο διάσημα μεσογειακά ψάρια.
Στην αρχαία Ελλάδα είχε τη φήμη του πιο «έξυπνου» ψαριού λόγω της μεγάλης δυσκολίας του στην αλίευση, ενώ στη σύγχρονη εποχή, η ικανότητά του ως κυνηγός, του χάρισε το γαλλικό όνομα: «Λύκος της Θάλασσας» (“Loup de Mer”).
Προτιμά τους αμμώδεις, βραχώδεις και καλυμμένους με φύκι πυθμένες και είναι σήμερα μαζί με την τσιπούρα, το πιο δημοφιλές μεσογειακό ψάρι στον κόσμο. Ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη ελληνική θάλασσα, σε συνθήκες που εξασφαλίζουν τη λαμπερή όψη του και την υψηλής ποιότητας γεύση του. Ένα ψάρι με ξεχωριστή γεύση και υψηλή θρεπτική αξία πλούσιο σε ω3, η σάρκα του έχει ξεχωριστή, βελούδινη υφή.